Acties in 2020

ONTWIKKELINGSPROJECTEN

MAURITANIE: Huizen bouwen door het hergebruik van plastic flessen.

Sinds 2018 steunt ADRA Belgium het project EL EMEL in samenwerking met de lokale vereniging AMSPHL (Mauritaanse Vereniging voor Steun aan Gehandicapten door Lepra) met als doel gezonde huisvesting creëren voor mensen die ziek of verminkt zijn door lepra door hergebruik van plastic flessen.

Help ons om ook in 2020 het verschil te maken voor veel gezinnen. Ga naar onze gift catalog hieronder en kies de materialen die u wilt schenken voor de bouw van hun huizen:

Schenk dit jaar iets tastbaars!

Mauritanië

Mauritanie

Kies uw geschenk en maakt mee het verschil!

BE43 3101 0480 0001

Via overschrijving naar de rekening van ADRA Belgium
met mededeling: Mauritanië + item dat u wil schenken

Mauritanie


Enkele cijfers:

- 9 kinderen en 6 volwassenen genoten van uw hulp in 2018 – bouw van 3 huizen

- 13 kinderen en 2 volwassenen kregen degelijke huisvesting in 2019 dankzij uw giften - bouw van 2 huizen

- Sensibilisering van 600 mensen in de lokale gemeenschap over het recycleren van plastic afval

De gebruikte techniek is eenvoudig: gebruik maken van de meest voorkomende grondstoffen in Mauritanië, namelijk zand en gebruikte plastic flessen, om de muren van de woningen te bouwen. Elk huis wordt ook voorzien van ramen en deuren.

In deze tijd van milieu-uitdagingen heeft dit project vele voordelen: bijdrage aan de verbetering van de menselijke en sanitaire omstandigheden van een gemarginaliseerde bevolking, respect voor het milieu, gebruik van goedkope gerecycleerde materialen, etc.


Mauritanie

Getuigenis van Noémie, onze vrijwilliger ter plaatse in 2018


"Tijdens mijn verblijf had ik de kans om de 3 huizen te bezoeken die gebouwd werden met behulp van de financiering van ADRA Belgium. Ik ontmoette de families die er wonen en het was magisch om hun glimlach, geluk en enthousiasme te zien!

Ik kon ook zien waar ze vroeger in woonden en de vergelijking is niet eens mogelijk...

Ik onthoud ervan dat je met weinig gelukkig kan zijn… ze hebben niet veel, maar ze geven je ALLES. Het is indrukwekkend om bij jezelf te denken dat we kunnen leven met minder dan het kwart van het derde van wat we hier hebben...".