Deelnemen aan evenementen

Mis ons eindejaarsconcert niet! GivingLogoRouge

GivingJonas

Ontdek Jonas Gomes, een getalenteerde jonge artiest met Belgisch-Kaapverdiaanse roots! Hij schrijft nummers in het Engels, Spaans, Italiaans en Kaapverdisch Creools. Blues, indie of jazzy... welke stijl hij ook brengt, zijn betoverende klanken laten u niet los!

GivingJonas

Quand
26 december 2020 om 20u00
Hoe
doe een gift vanaf 5 € op de rekening van ADRA om één van onze projecten te steunen (NSP België & SETS

BE43 3101 0480 0001

met mededeling : uw e-mail
VERGEET NIET uw e-mailadres te vermelden in de mededeling zodat wij u de link naar het concert kunnen sturen de dag voor het evenement !

VRAGEN ? Stuur een mail naar info(AT)adra.be

fototentoonstelling
Wanneer het delen van kennis opnieuw hoop geeft aan mensen in de marge, komt een hele gemeenschap weer tot leven.

Van 5 tot en met 8 oktober 2020, in een sfeervolle zaal op een steenworp afstand van de Zavel ontdekt u via een uitzonderlijke fototentoonstelling hoe de meest gemarginaliseerde gemeenschap van Mauritanië (de lepralijders van Nouakchott) een bron van inspiratie en hoop is geworden voor een heel land.

Met bescheidenheid en respect ontdekt u tijdens de tentoonstelling hoe de leden van de gemeenschap met enkele duizenden gebruikte plastic flessen, urenlange training, een vleugje innovatie maar vooral veel goede wil, hun eigen ontwikkeling in handen hebben genomen en initiatiefnemers werden van duurzaam bouwen in één van de armste landen ter wereld.

Welkom op de Second Life tentoonstelling!

Meer info

Evenement georganiseerd in het kader van de Veertiendaagse van de Internationale Solidariteit in samenwerking met de Stad Brussel.


Speculoos Ook dit jaar, door onze speculaas te kopen helpt u ons om degelijke woningen te herbouwen voor de personen slachtoffers van lepra in Mauritanië ... Info dorp in Mauritanië

Danzij uw aankoop, draagt u bij aan de verbetering van hun levensomstandigheden en staat u hen ook toe om zelfredzaam te zijn door het creëren van een duurzame bron van inkomsten

Door onze speculaas te kopen helpt u ons om degelijke woningen te herbouwen voor een melaatse dorp in Mauritanië en maakt u het mogelijk dat ze kunnen leven in degelijke omstandigheden.

Prijs: 5 euro per doos (drie speculaas)
Praktische details: Gemaakt in Belgïe door een ambachtelijke. Ingrediënten zijn 100% biologisch.
Om te bestellen: info(at)adra.be

TheatrePauvres


ADRA Belgium en de vzw "la Marnière" nodigen u uit op een uitzonderlijk evenement op zaterdag 26 oktober.

Kom en kijk naar het informatieve toneelstuk "Gevecht van de armen" van het gezelschap "Art & tça" (in het Frans). Op basis van getuigenissen die in het veld zijn verzameld, vinden ze een vorm van realistisch toneel uit dat spreekt voor de "mensen zonder stem". Met poëzie en humor creëren ze een levendige, veeleisende en kritische artistieke materie van deze tijd.
Het stuk is toegankelijk voor elk publiek en duurt 1 uur en 20 minuten.

Op deze avond kunnen we ons vragen stellen over de grote maatschappelijke kwesties, over de urgentie om de realiteit van de armoede te laten horen, door het begrijpen van politieke keuzes, de afwijkingen van ons systeem, de impasses en de alternatieven. Armoede, een thema dat voor ons christenen van groot belang is. Een onderwerp dat rechtstreeks verwijst naar Christus' bediening en zijn onvoorwaardelijk engagement voor de armsten.
Kom talrijk, de toegang is gratis ! Inschrijving gewenst

Prijs: Gratis toegang, donaties ten voordele van het veldwerk van ADRA
Praktische details: begin om 18.30 uur - Kleine snacks ter plaatse beschikbaar.
Plaats: Adventkerk van Bruxelles-Centre, Ernest Allardstraat 11, 1000 Brussel.

- Informatie -

Spaghetti festijngeorganiseerd door de Adventkerk van Hasselt ten voordele van het project in Mauretanië: “Woningen gemaakt van plastic flessen voor Lepralijders”.

Prijs: 6€/persoon, gratis voor de kinderen (-13 jaar)
Contact en inschrijving (voor 26 september): Vanrusselt Ghislaine
GSM: 0496.10.34.88 / TEL 089.35.66.82
Email: GUIBERT@outlook.be of info@leentjeshobbyshop.com

Uurrooster:
•12u00 tot 14u00 (Spaghetti).
•14u00 tot 17u00 (Gezellig samenzijn met kinderanimatie, gebak en drank).

Plaats: In zaal "De Hazelaar", Merellaan 17 - Banneuxwijk - Hasselt

ADRA en verschillende verenigingen verzamelen op zondag 29 september 2019 voor deze nieuwe editie van "Charleroi, village du monde".
Een gelegenheid om de culturele diversiteit en het samen leven in de bloemetjes te zetten.

Op de stands zullen jullie een 15-tal verschillende nationaliteiten en talrijke culinaire specialiteitenterugvinden ! Bij die gelegenheid zullen de vrijwilligers van ADRA u specialiteiten uit Bulgarije en Madagaskar laten ontdekken.

Kom allen daarheen !

Uurrooster: van 10u00 tot 18u00
Plaats: “De Monceau” Park (arboretum), 6000 Charleroi (Naar het kasteel)

Dit jaar zal het de 29ste keer zijn dat de ADRA sponsorloop in het Nachtegalenpark in Antwerpen zal plaatsvinden. Het is een gezamenlijk initiatief van de NGO ADRA en de Advent Jeugd van Antwerpen en heel wat andere AJ jongeren.

Het ADRA project waarvoor dit jaar gelopen zal worden is “HUIZEN VOOR LEPRA- FAMILIES IN MAURETANIË”. ADRA Belgium steunt dit project sinds 2018 met het oog op gezonde huisvesting te creëren voor mensen die ziek of verminkt zijn door lepra. Meer info over dit project

Mauritanië, met een van de hoogste armoedecijfers ter wereld, wordt geconfron- teerd met een hoog percentage mensen die getroffen zijn door lepra. Zelfs wanneer ze genezen zijn, blijven ze gemarginaliseerd uit angst voor de ziekte en voor hun verminkingen, waardoor ze dikwijls zwaar zijn gehandicapt.

Het doel: zoveel mogelijk lepra-families in staat stellen om in waardige omstandig- heden te leven door hun huizen te herbouwen en hun toegang te geven tot fatsoenlijke latrines. En daarna ? Als de fondsen het toelaten, starten we fase twee van het project door inkomsten genererende activiteiten (tuinbouw, ambachten,.....) te ondersteunen, een gemeenschapswinkel te creëren om de producten te verkopen en de scholing van kinderen van deze gemeenschap te ondersteunen.

LOPEN

Wij willen graag een warme oproep doen aan jou om op zondag 22 september tussen 11u30 en 17u een aantal gesponsorde kilometers te komen lopen (of indien lopen te moeilijk is, te stappen) voor het goede doel. Deze kilometers kunnen op 2 manieren gesponsord worden:

• Door het invullen van een sponsorlijst per gelopen kilometer
• Door de verkoop van sponsorkaarten (3€ per 100m - apart te bestellen)

Met de sponsorlijst kan onmiddellijk gestart worden door hem via mail op te vragen. Zo kan er al gestart worden met het verzamelen van sponsors. Om te werken met de sponsorkaarten kan u het gewenste aantal bestellen bij Elie Melis via het e-mail adres: ADRA.Sponsorloop@gmail.com

Zij die komen lopen dienen zich vooraf in te schrijven en dit ten laatste op 20 september door het opgeven van het aantal kilometers dat ze wensen te lopen. Inschrijven kan via het adres ADRA.Sponsorloop@gmail.com

Tijdens de sponsorloop zijn er lekkernijen te verkrijgen zoals hotdogs en pannenkoeken samen te nuttigen met een kop koffie, granenkoffie of thee. Er worden ook wenskaarten en bloemstukjes verkocht.

U kan ons ons ook contacteren via telefoon: 0474 86 46 76.

In de hoop jullie talrijk te kunnen begroeten op de sponsorloop, hartelijke groeten,

De sponsorloop werkgroep. ADRA.Sponsorloop@gmail.com

Het principe van de actie is eenvoudig: u koopt een doos van ADRA Belgium voor 5 euro (deze prijs is inclusief de productiekosten van de dozen en de transportkosten). U vult ze op volgens de instructies van ADRA en u komt ze deponeren bij ons, wij doen de rest.

Dit jaar zullen de weeskinderen in Bulgarijevan deze actie genieten.

Voor meer informatie zie hier op de site

Algemene vergadering ADRA Belgium op 27 mei 2019 - Ernestallardstraat 11 te Brussel.

1. Welkom van de leden
2. Gebed
3. Overzicht van de activiteiten van 2018
4. Financiële Balans 2018
5. Ontheffen van de bestuurders
6. Projecten 2019
7. Evenementen 2019-2020
8. Vooruitzichten 2019-2021
9. Budget 2019/2020
10. Benoemingen 11. Diversen

Sabbat 11 mei is een speciale dag rond noodhulp verstrekt door de Adventkerk overal in de wereld via de acties van ADRA. De speciale omhaling zal dus opgedragen worden aan « het Rampenfonds » van ADRA Belgium.
Fonds gebruikt in de huidige crises in Oost-Afrika (cycloon) , in Bangladesh (vervolging van de Rohingyas), in Syrië ( burgeroorlog), enz.

Dankzij uw giften zal u weer hoop geven aan deze duizenden kinderen, vrouwen en mannen die wereldwijd hun thuis hebben moeten verlaten, het merendeel met niets anders dan hun kleren op de rug. Vandaag, op deze sabbatdag, kan u tonen dat u om hen bekommerd bent dankzij uw vrijgevige gift.
Deze zal het mogelijk maken de veiligheid van deze vluchtelingenfamilies te verzekeren , hen weer hoop te geven om een nieuw leven te beginnen.
Laten we ook een speciale gedachte hebben voor de slachtoffers van de orkaan Fani die meer dan 100 miljoen mensen in India heeft getroffen.

Via de volgende onderstaande link vindt u een video op Youtube Channel.

Affiche voor te promoteren hier beschikbaar

Met uw gebeden en giften, kan u het verschil maken !

Het ADRA Belgium Team


Spaghetti festijn georganiseert door de Adventkerk van Hasselt ten voordele van het project van hernieuwbare energie in Burundi

Prijs : 6 euro / persoon, gratis voor de kinderen (-13 jaar)

Contact en inschrijving Voor 26 september : Vanrusselt Ghislaine

GSM : 0496 10 34 88 / TEL 089 35 66 82

Email : info@leentjeshobbyshop.be of guibert@hotmail.be

Uurrooster

12u00 tot 14u00 (Spaghetti)
14u00 tot 17u00 ( Gezellig samenzijn met kinderanimatie, gebak en drank)

Plaats : In zaal « De Hazelaar », Merellaan 17 – Banneuxwijk – Hasselt, op 7 oktober 2018.

- Download hier de folders

ADRA en verschillende verenigingen verzamelen op zondag 30 september 2018 voor deze nieuwe editie van "Charleroi, village du monde". Een gelegenheid om de culturele diversiteit en het samen leven in de bloemetjes te zetten.

Op de stands zullen jullie een 15-tal verschillende nationaliteiten en talrijke culinaire specialiteiten terugvinden ! Bij die gelegenheid zullen de vrijwilligers van ADRA u specialiteiten uit Bulgarije en Madagascar laten ontdekken.

Kom allen daarheen!

Uurrooster: van 10u00 tot 18u00
Plaats: Parc Depelsenaire (parc des lions) 6000 Charleroi. Achter het Justitiepaleis.

Link: https://www.charleroi.be/Charleroivillagedumonde

Dit jaar zal het de 28ste keer zijn dat de ADRA sponsorloop in het Nachtegalenpark – Beukenlaan in Antwerpen zal plaatsvinden van 11u30 en 17u. Het is een gezamenlijk initiatief van de NGO ADRA en de Advent Jeugd van Antwerpen en heel wat andere AJ jongeren.

Het ADRA project waarvoor dit jaar gelopen zal worden is “HERNIEUWBARE ENERGIE VOOR STUDENTEN IN BURUNDI”. - Informatie van project

Sinds het bouwen van sanitaire voorzieningen in 2015 en een waterreservoir in 2016 gingen in 2017 twee nieuwe fases van start om het leven te verbeteren in het Delhove Lyceum in Buganda-Burundi. Deze 2 fases zijn het bouwen van een biogassysteem en de renovatie van de keuken van de school.

In samenwerking met de organisatie “Ingenieurs Zonder grenzen” en ADRA Burundi werd een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. Die maakt het mogelijk om een biogassysteem te installeren dat het organisch materiaal uit de toiletten omzet in bruikbaar gas voor de keuken in het gebouw. De uitvoering hiervan wordt uitgevoerd in 2018.

De verbetering van de school betekent niet alleen dat de leeromstandigheden verbeteren, maar ook dat het samenleven in een multi-etnische omgeving (op de grens van Congo en Rwanda) gestimuleerd wordt.

Lopen:

Wij willen graag een warme oproep doen aan jou om op zondag 30 september tussen 11u30 en 17u een aantal gesponsorde kilometers te komen lopen (of indien lopen te moeilijk is, te stappen) voor het goede doel. Deze kilometers kunnen op 2 manieren gesponsord worden:

• Door het invullen van een sponsorlijst per gelopen kilometer
• Door de verkoop van sponsorkaarten (3€ per 100m - apart te bestellen)

Met de sponsorlijst kan onmiddellijk gestart worden door hem via mail op te vragen. Zo kan er al gestart worden met het verzamelen van sponsors. Om te werken met de sponsorkaarten kan u het gewenste aantal bestellen bij Elie Melis via het e-mail adres: ADRA.Sponsorloop@gmail.com

Zij die komen lopen dienen zich vooraf in te schrijven en dit ten laatste op 23 september door het opgeven van het aantal kilometers dat ze wensen te lopen. Inschrijven kan via het adres ADRA.Sponsorloop@gmail.com

Tijdens de sponsorloop is er ook een standje met blikwerpen en een springkasteel. Verder zijn er lekkernijen te verkrijgen zoals hotdogs en pannenkoeken samen te nuttigen met een kop koffie, granenkoffie of thee. Er worden ook wenskaarten en bloemstukjes verkocht.

Free Podium:

Voor deze 28ste editie is er ook een FREE PODIUM in het park waarbij muzikanten en zangers het beste van zichzelf kunnen geven om het geheel wat op te luisteren. Vrijwilligers voor dit FREE PODIUM kunnen zich ook opgeven en dit ten laatste op 15 september via mail ADRA.Sponsorloop@gmail.com

U kan ons ook contacteren via telefoon: 0474 86 46 76.

In de hoop jullie talrijk te kunnen begroeten op de sponsorloop, hartelijke groeten,

De sponsorloop werkgroep.

ADRA.Sponsorloop@gmail.com

- Download hier de folders

- Download hier de sponsorlijst

ALGEMENE VERGADERING 13 juni 2018

Dagorde

1. Welkom van de leden
2. Gebed
3. Overzicht van de activiteiten van 2017
4. Financiële Balans 2017
5. Ontheffen van de bestuurders
6. Projecten 2018
7. Perspectieven 2019
8. Budget 2018
9. Hernieuwing mandaten en Benoemingen
10. Diversen

Foto Sabbat 12 mei is een speciale dag rond noodhulp verstrekt door de Adventkerk overal in de wereld via de acties van ADRA. De speciale omhaling zal dus opgedragen worden aan « het Rampenfonds » van ADRA Belgium.
Fonds gebruikt in de huidige crises in Oost-Afrika ( hongersnood) , in Bangladesh (vervolging van de Rohingyas), in Syrië ( burgeroorlog), enz.

Dankzij uw giften zal u weer hoop geven aan deze duizenden kinderen, vrouwen en mannen die wereldwijd hun thuis hebben moeten verlaten, het merendeel met niets anders dan hun kleren op de rug. Vandaag, op deze sabbatdag, kan u tonen dat u om hen bekommerd bent dankzij uw vrijgevige gift.
Deze zal het mogelijk maken de veiligheid van deze vluchtelingenfamilies te verzekeren , hen weer hoop te geven om een nieuw leven te beginnen.

Via de volgende onderstaande link vindt u een video op Youtube Channel.

Affiche voor te promoteren hier beschikbaar

Met uw gebeden en giften, kan u het verschil maken !

Het ADRA Belgium Team

Concert Zaterdag 24 maart een unieke voorstelling bijwonen van pianisten van het Koninklijk Conservatorium van Brussel !

De getalenteerde Rebeca Borja, Benjamin Pedemonte en Krzysztof Potocznik laten ons hun repertorium ontdekken op de piano. Als leerlingen van de fenomenale pianiste Eliane Reyes zullen zij met ons de liefde voor de muziek delen en dit ten voordele van het humanitair project van ADRA Belgium « Build The Hope ».

PRATISCHE DETAILS:

Wanneer ? Op zaterdag 24 maart
Waar ? Ernest Allardstraat 11, 1000 Brussel (zaal van adventkerk)
Uur ? 18u30 - 20u00
Gratis toegang, gift welkom.

POGRAMMA:

• Voorstelling van de deelnemers en van het project « Build The Hope »
• 1ste deel piano uitvoering
• Pauze (drank en kleine snacks beschikbaar)
• 2de deel piano uitvoering

Kyrgyzstan ADRA Belgium organiseert samen met ADRA Kirgistan een humanitair kamp in juli 2018. Dit drie weken durende kamp richt zich tot alle jongeren van 18 tot 30 jaar, die gemotiveerd zijn om een verrijkende humanitaire ervaring mee te maken.

Inschrijvingsmodaliteiten


1. Tussen 18 en 30 jaar zijn op het ogenblik van het vertrek;
2. Overschrijving van een voorschot van 215 € - niet-terugbetaalbaar - (+- 25% van het totale bedrag) vóór 17 september op rekening ING van ADRA Belgium: BE43 3101 0480 0001 met mededeling KZ 2018, uw naam en voornaam;
3. Het contract van het moreel engagement van de vrijwilliger ondertekend hebben; Contract in bijlage
4. Uw motivaties hebben uitgelegd op het aanvraagformulier (kandidatuur); Formulier in bijlage
5. Deelnemen aan de vergadering voor de lancering van het project op 17 september;
6. Echte motivatie tonen.

Aangezien de plaatsen beperkt zijn, gelieve te noteren dat alleen het respecteren van alle inschrijvingsmodaliteiten u definitief engageert voor dit project.

- Het volledige dossier over het project ( praktische informatie, inschrijvingsmodaliteiten, enz. …). Dossier in bijlage


Logo Dit jaar zal het de 27 ste keer zijn dat de ADRA sponsorloop in het Nachtegalenpark in Antwerpen zal plaatsvinden. Het is een gezamenlijk initiatief van ADRA en de Advent Jeugd van Antwerpen en heel wat andere AJ jongeren.

Het ADRA project waarvoor dit jaar gelopen zal worden is drinkwater voor het dorp TAPOL op de Filipijnen. Nadat de typhoon Hayan in november 2013 over de Filipijnen raasde, werd er heel wat schade aangericht op heel wat eilanden, maar in het bijzonder op het eiland Leyte. Onmiddellijk na de ramp is ADRA actief geweest op dit eiland met noodhulp en de wederopbouw. Later zijn er heel veel projecten samen met de bevolking opgestart om verschillende inkomensbronnen te genereren en zodoende in de toekomst beter uitgerust te zijn tegen de rampen.

In Tapol echter, een afgelegen gemeenschap van het eiland en alleen maar per motor bereikbaar, blijft de toegang tot water een hoofdprobleem. Door haar geografische ligging is het immers erg moeilijk voor de bevolking een zuivere waterbron te bereiken.

De enige waterbron ligt buiten het dorp, 200 meter lager gelegen dan de eerste huizen. De weg er naar toe is bijzonder gevaarlijk vooral tijdens het regenseizoen. Door dit moeilijke terrein kunnen de dragers maar één bak van maximum 5 liter per keer vervoeren.

ADRA zal dit jaar nog, en dit in nauwe samenwerking met de bewoners, een infrastructuur plaatsen (pompen op zonne-energie, aansluitingen, kranen, was en – afwateringsterrein…) zodat het hele dorp regelmatig toegang kan hebben tot voldoende drinkwater. Meer info www.adra.be

Het is de bedoeling om ook voor deze sponsorloop alle Adventgemeenten van België & Luxemburg te betrekken. Daarom richten wij ons ook speciaal tot jou. Wij willen dan ook graag een warme oproep doen aan elke gemeente om op zondag 24 september tussen 11u30 en 17u een afvaardiging te zenden die een aantal gesponsorde kilometers zullen komen lopen (of indien lopen te moeilijk is, te stappen) en dit voor het goede doel. Deze kilometers kunnen op 2 manieren gesponsord worden:

• Door het invullen van een sponsorlijst per gelopen kilometer (voorbeeld in bijlage)
• Door de verkoop van sponsorkaarten (3€ per 100m – voorbeeld in bijlage)

Met de sponsorlijst kan onmiddellijk gestart worden door hem te kopiëren en mee te geven met de kandidaat deelnemer. Zo kan al gestart worden met het verzamelen van sponsors. Om te werken met de sponsorkaarten kan u het aantal gewenste sponsorkaarten bestellen bij Elie Melis via het email adres: ADRA.Sponsorloop@gmail.com .

Zij die willen komen lopen dienen zich vooraf in te schrijven en op te geven hoeveel kilometers ze wensen te lopen. Inschrijven kan via de website: www.SPONSORLOOP2017.tk

Tijdens de sponsorloop is er ook een standje met blikwerpen, een springkasteel, en zijn er wat lekkernijen te verkrijgen zoals hotdogs en pannenkoeken met een kop koffie, granenkoffie of thee. Er worden ook wenskaarten en bloemstukjes verkocht. Voor deze speciale 27 ste editie is er een ook een FREE PODIUM in het park waarbij muzikanten en zangers het beste van zichzelf kunnen geven om het geheel wat op te luisteren. Vrijwilligers voor dit FREE PODIUM kunnen zich ook via onze website www.SPONSORLOOP2017.tk opgeven.

In de hoop van ook jullie gemeente een bijdrage op sportief en/of muzikaal te mogen ontvangen voor deze speciale editie, groeten wij jullie,

Voor het ADRA Sponsorloop Team, Elie Melis.

- Download hier de sponsorkaart

- Download hier de sponsorlijst

Logo Ten gevolge van de aangestoken brand van vorige week maandag 10 april, waarbij het hele vluchtelingenkamp van Grande Synthe werd vernietigd, wordt de bezoek en steundag van 7 mei geannuleerd. Door de volledige verwoesting van de infrastructuur hebben de Franse autoriteiten besloten om het kamp definitief te sluiten. De 1500 mensen die de zone bewoonden worden geleidelijk aan naar andere structuren doorgestuurd.
Zelfs al zal deze actie niet doorgaan, toch hartelijk dank aan de vrijwilligers die zich hadden ingezet om deze actie mogelijk te maken.

Het Team van ADRA Belgium

En als jij een vluchteling was, hoe zou jij opgevangen willen worden ?

Begrip omtrent iemands situatie, start met een ontmoeting. In samenwerking met de lokale ADRA groep, plant ADRA Belgium een bezoek aan, en steun voor, het vluchtelingenkamp in de buurt van Duinkerke.

Het programma van 7 mei 2017 is geannuleerd : uitdelen van voedsel aan de vluchtelingen, ontmoeting en overleg met de lokale ADRA medewerkers.

Video : Een seconde per dag, in de huid van een jonge vluchteling. Neem de tijd voor het bekijken van deze video.


Logo Dit jaar zal het de 26 ste keer zijn dat de ADRA sponsorloop in het Nachtegalenpark in Antwerpen zal plaatsvinden. Het is een gezamenlijk initiatief van ADRA en de Advent Jeugd van Antwerpen en heel wat andere AJ jongeren.

Het ADRA project waarvoor dit jaar gelopen zal worden is een degelijk sanitair voor de Delhove school in Burundi. In deze school, waar zo’n 560 leerlingen (+- 130 internen) les volgen, zal is er met julie hulp van vorig jaar eerst een sanitaire voorziening gebouwd wat de overdracht van bacteriën zal vermijden. Voor deze sanitaire installatie zal nu een waterreservoir worden gebouwd en een bio-vergister gekoppeld worden die voor de extra broodnodige energie zal zorgen. Tegelijkertijd zal het hele project ook opvoedkundig (rond hygiëne en schoon drinkwater) bijzonder belangrijk zijn naar de studenten en de omliggende dorpen toe.

Het is de bedoeling om van ook voor deze sponsorloop alle Advent-gemeenten van België & Luxemburg te betrekken. Daarom richten wij ons ook speciaal tot jou.

Wij willen graag een warme oproep doen aan elke gemeente om op zondag 25 september tussen 11u30 en 17u een afvaardiging te zenden die een aantal gesponsorde kilometers zullen komen lopen (of indien lopen te moeilijk is, te stappen) en dit voor het goede doel. Deze kilometers kunnen op 2 manieren gesponsord worden:

• Door het invullen van een sponsorlijst per gelopen kilometer (voorbeeld in bijlage)
• Door de verkoop van sponsorkaarten (3€ per 100m – voorbeeld in bijlage)

Met de sponsorlijst kan onmiddellijk gestart worden door hem te kopiëren en mee te geven met de kandidaat deelnemer. Zo kan al gestart worden met het verzamelen van sponsors. Om te werken met de sponsorkaarten kan u het aantal gewenste sponsorkaarten bestellen bij Elie Melis via het email adres: ADRA.Sponsorloop@gmail.com .

Zij die willen komen lopen dienen zich vooraf in te schrijven en op te geven hoeveel kilometers ze wensen te lopen. Inschrijven kan via de website: www.SPONSORLOOP2016.tk

Tijdens de sponsorloop is er ook een standje met blikwerpen, een springkasteel, en zijn er wat lekkernijen te verkrijgen zoals hotdogs en pannenkoeken met een kop koffie, Bambu of thee. Er worden ook wenskaarten en bloemstukjes verkocht. Voor deze speciale 26 ste editie is er een ook een FREE PODIUM in het park waarbij muzikanten en zangers het beste van zichzelf kunnen geven om het geheel wat op te luisteren. Vrijwilligers voor dit FREE PODIUM kunnen zich ook via onze website www.SPONSORLOOP2016.tk opgeven.

In de hoop van ook jullie gemeente een bijdrage op sportief en/of muzikaal te mogen ontvangen voor deze speciale editie, groeten wij jullie,

Voor het ADRA Sponsorloop Team,

Elie Melis.

Logo Zich verwonderen als een kind - « Vandaag is jullie redder geboren: Christus, de Heer. » Lukas 2, 11

Concert van Kinderkoren op 12 december 2015 om 17 u in de Ernest Allardstraat 11 te 1000 Brussel.
Het concert zal worden gepresenteerd door de Kinderkoren van de Franstalige, Internationale en Roemeense Adventkerken van Brussel. Het is een uitnodiging voor iedereen om de geschiedenis van Bethlehem te herontdekken! Een feestelijke avond, ten voordele van ADRA Belgium, waarbij meer dan 60 kinderen voor hun eerste concert worden samengebracht !

We hopen van ganser harte deze momenten van grote vreugde samen met u te mogen beleven !