School voor ieder kind, overal

Vandaag zijn wereldwijd 262 miljoen kinderen verstoken van het recht op onderwijs.

262 miljoen kinderen krijgen momenteel nog steeds geen recht op onderwijs, het recht om op een veilige plaats te leren, het recht op een betere toekomst…Het is niet onvermijdelijk en we kunnen het verschil maken! Daarom stort ADRA zich op de grootste mobilisatiecampagne ooit gelanceerd, in samenwerking met de Adventbeweging en andere publieke en private instellingen:

"Every Child, Everywhere. In school”

(School voor ieder kind, overal)


Onderteken de petitie op de website van ADRA International


Waarom deze campagne ?
Omdat een kind dat niet naar school gaat, kwetsbaarder is voor mensenhandel, voor rekrutering door gewapende milities, dwangarbeid ... Maar dat is niet alles ! Wist u dat volgens UNESCO, indien alle meisjes de middelbare school afmaakten, het aantal tienerzwangerschappen met 59% en de kindersterfte met 49% zou dalen?

Doel van de campagne ?
ons wereldwijd netwerk gebruiken om het recht op onderwijs voor iedereen op tafel te leggen bij de wereldleiders om ervoor te zorgen dat elk kind de mogelijkheid heeft naar school te gaan en zijn opleiding af te ronden en zodoende een betere toekomst te verzekeren. Omdat, ondanks het doel van de Verenigde Naties om iedereen in 2030 naar school te sturen, de situatie ter plaatse catastrofaal blijft...

Ons doel in België ?
Minstens 1.000 handtekeningen ! En steun voor een concreet project voor schoolmeisjes in Somalië.

Hoe gaan we te werk ?
Een petitie circuleert in onze 140 kantoren over de hele wereld om meer dan 1 miljoen handtekeningen te verzamelen tegen juni 2020, om te reageren en de instellingen te mobiliseren op zowel lokaal als nationaal vlak. Deze petitie zal vervolgens tijdens een groot evenement in juni 2020 aan een vertegenwoordiger van Unicef worden overhandigd.

Hoe deelnemen ? Een paar klikken voor een geweldige actie !

1. Onderteken de petitie op de website van ADRA International (https://inschool.adra.org/petition)

2. Praat erover om u heen!

3. Volg ons op sociale netwerken Logo facebook

4. Steun ons schoolproject in Somalië.

EcoleTous